Diensten aan scholen en vzw's

CyCLO heeft een specifiek aanbod voor vzw's en scholen (bvb in het kader van het schoolvervoersplan). Een projectaanvraag die de onderstaande diensten overschrijdt? Schrijf cyclo@cyclo.org aan voor een project op maat. Beantwoordt een specifieke dienst aan jouw vraag? Contacteer dan rechtstreeks het betrokken atelier.

Check-up's en kleine herstellingen

Voor scholen, publieke diensten en organisaties is het immers niet altijd een evidentie om tot bij onze ateliers te geraken. In dat geval komen onze mechaniekers graag tot bij hen ! Het mobiel atelier komt dan ter plaatse lekke banden herstellen, remmen en versnellingen bijstellen, remblokjes vervangen of ontbrekende reflectoren plaatsen. Het gaat dus om kleine herstellingen en het aanpassen van de fietsen aan de veiligheidsnormen. Natuurlijk kunnen de kinderen bij de herstellingen aanwezig zijn, toch zijn de fietsenmakers geen animatoren: een leerkracht dient ook altijd aanwezig te zijn.

Prijs: €50/u + vervoersonkost: €36 (heen/terug)

een eigen fietsenvloot bekomen

Wil je enkele kwaliteitsvolle gerecycleerde fietsen aankopen voor je school? Dankzij het centrale depot en de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest herstelt CyCLO op de openbare weg achtergelaten fietsen. Scholen kunnen ze kopen tegen heel voordelige prijzen.

Prijs: van 50 tot €100 per fiets (afhankelijke van de kostprijs van nieuwe stukken)

Een workshop of lesmodule op maat

Je kan ook individueel of in groep een fietsmechanische of -gerelateerde lesmodule of workshop aanvragen op maat. Hoe? Stuur een mail naar cyclo@cyclo.org met daarin het gewenste onderwerp, de dagen en uren waarop je het zou willen laten doorgaan en het aantal deelnemers. Samen bekijken we met jou wat al dan mogelijk is.

1 mekanieker: €40/uur voor max. 4 personen
2 mekaniekers: €80/uur voor max 8 personen

Fietsen huren

Wil je graag een fietstocht organiseren of een fietsbrevet laten behalen, maar sommige leerlingen hebben geen fiets? CyCLO heeft verschillende huurformules voor jongeren of volwassenen. We beschikken over zo'n 50 fietsen voor adolescenten/volwassenen. Het huren van kinderfietsen in groep kan je bij onze collega's van Pro Velo.

De tarieven? Die vind je hier.

Bezoek een fietsatelier

Je kan met je klas of vereniging een bezoekje brengen aan een van onze ateliers. Stuur een mailtje naar cyclo@cyclo.org en we bekijken samen waar jullie op welk moment terechtkunnen.