Scholen en vzw's

Met het mobiel atelier breekt CyCLO uit haar muren. Voor scholen, publieke diensten en organisaties is het immers geen evidentie om tot bij onze ateliers te geraken. In dat geval komen wij graag tot bij hen ! 

In het kader van het schoolvervoersplan stelt CyCLO scholen dan ook verschillende diensten aan: 

 

Check-up en herstelling

De fietsenmakers van CyCLO komen ter plaatse lekke banden herstellen, remmen en versnellingen bijstellen, remblokjes vervangen of ontbrekende reflectoren plaatsen. Het gaat dus om kleine herstellingen en het aanpassen van de fietsen aan de veiligheidsnormen. Natuurlijk kunnen de kinderen bij de herstellingen aanwezig zijn, toch zijn de fietsenmakers geen animatoren: een leerkracht dient ook altijd aanwezig te zijn.

Prijs: €50/u
Vervoersonkost: €36
(heen/terug)

Fietsen huren

Wil je graag een fietstocht organiseren of een fietsbrevet laten behalen, maar sommige leerlingen hebben geen fiets? CyCLO heeft verschillende huurformules voor jongeren of volwassenen. We beschikken over zo'n 50 fietsen voor adolescenten/volwassenen.

De verhuurtarieven vind je hier.

Het huren van kinderfietsen in groep kan je bij onze collega's van Pro Velo.

Bezoek een CyCLO-atelier

Wij zetten de deuren van onze verschillende ateliers open voor scholen en organiseren er ook bezoeken, voor lagere scholen, maar ook voor middelbare scholen: we leggen er uit hoe een sociale economieorganisatie werkt. 

een eigen fietsenvloot bekomen

Wil je enkele kwaliteitsvolle gerecycleerde fietsen aankopen voor je school? Dankzij het centrale depot en de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest herstelt CyCLO op de openbare weg achtergelaten fietsen. Scholen kunnen ze kopen tegen heel voordelige prijzen.

Prijs: van 50 tot €100 per fiets (afhankelijke van de kostprijs van nieuwe stukken)

Organiseer een workshop

Je wilt in het kader van een project een activiteit rond fietsmechaniek organiseren? CyCLO Bockstael werkt voor jou een formule op maat uit! Contacteer het atelier om de mogelijkheden te bespreken.